3e op Noord-Hollands kampioenschap -17

3e nh -17


Joël:
Zondag 18 maart 2012 waren de districtskampioenschappen voor de jongens van 15 en 16 jaar, de -17 dus, in de sporthal in Anna Paulowna. Aangezien de laatste jaars -15 ook mee mogen doen aan dit toernooi voor de -17 ging ik het gewoon proberen. De nummers 1 en 2 van elk gewicht plaatsen zich voor het NK in Tilburg. Er was dubbele eliminatie.
Mijn 1e partij was ik vrijgeloot en in mijn 2e partij stond ik tegenover Glen Schuur van Tom van der Kolk, ik scoorde een wazari en vervolgens ippon door houdgreep. In mijn 3e partij, de halve finale, stond ik tegenover een van de favorieten, Owen Corzilius van Kenamju. Ik verloor deze partij met wazari. Vervolgens moest ik heel lang wachten voor mijn volgende partij. In mijn 4e partij trof ik Dede Kruisman, ook van Kenamju. Deze partij won ik met yugo en ook de 5e partij tegen Ryan Pijloo van Pijloo sport, de Nederlands kampioen in de -42, won ik met yugo. In mijn 6e partij moest ik tegen mijn clubgenoot Tijmen Brinkkemper. Tijmen had de finale verloren van Owen en zodoende mocht ik nog tegen Tijmen voor de 2e en 3e plek. We kregen allebei een shido en waren aan elkaar gewaagd. Ik kreeg echter nog een shido waardoor Tijmen won en 2e werd en ik 3e. Ik ben toch wel heel tevreden met deze podiumplek.

1 reactie op “3e op Noord-Hollands kampioenschap -17

  1. Pingback: Vier judoka plaatsen zich voor NK onder 17 op NH kampioenschap. | BOS Judo West-Friesland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>